Топ Новини

Детско-юношеския фестивал на изкуствата „Приказка за теб“

Двадесет и четвъртото издание на детско-юношеския фестивал на изкуствата „Приказка за теб“ се проведе във Варна. В рамките на четири дни деца и младежи от страната и чужбина представиха своите артистични, танцови и музикални таланти в конкурсна надпревара по категории.
Според регламента, младите таланти се разпределят в четири категории: театър, балет, вокални изпълнители и инструментални изпълнители.
Критериите за участие във фестивала са да участват детски и юношески колективи към Центрове за работа с деца, читалищата, училищата в три възрастови групи: до 12 години; до 18 години и до 25 години. Съответно изявите в различните категории се проведоха в залите на Младежки дом, НУИ „Добри Христов“ и НЧ „Отец Паисий“ в морската столица.
В първите години фестивалът е насочен само към театралното изкуство, впоследствие увеличава обхвата си, като освен театър включва и състезание по танц, вокални изпълнители, инструментални изпълнители и оригинален жанр. През 2005 г. включва и участници от чужбина. Мисията на този фестивал е да стимулира интереса към изкуствата, както и желанието за изява на децата и младежите. Също така да поддържа паметта за творците и артистите от миналото.
Фестивалът се организира от НЧ „Възрождение-1870“ със съорганизаторите от Община Варна, Дирекция „Култура“ и НУИ „Добри Христов“.