В галоп със

Провокация или урок по PR, защо не и двете?

Честито, уважаеми братя и сестри

роми и българи, турци, арменци, евреи и всички граждани, имащи право на глас в Република България!

Честито, уважаеми братя и сестри роми и българи, турци, арменци, евреи и всички граждани, имащи право на глас в Република България! Старта на предизборната кампания за местни избори бе сложен. В следващите дни до дата на изборите имате  шансът да преосмислите, ревизирате, да се усъмните, да се доверите и в крайна сметка да делегирате правата на някой от кандидатите за кметове и общински съветници да управляват града ви в следващите четири години.

Стартът на предизборната  кампанията бе белязан от една на пръв поглед невинно изпълненена  българска възрожденска песен за Райна Княгиня. Това изпълнение бе изстреляно директно в ТОП 3 на най-коментираните събития в последните два дни. ДПС  стартира предизборната си кампания на 26.09.2015 г. в гр. Исперих, под звуците на песента „Кой уши байрака, кой му тури знака”, забележете – както на български, така и на турски език. Социалните мрежи бяха заляти от видеото, което беше определено като скандално, на което се виждаше доволното изражение на лидера на партията Лютви Местан.

И как няма да не е доволен? С един куршум цели не два а много зайци. Всичко е точно преценено.  В центъра на събитията си. Всички говорят за теб. Познаваш народопсихологията на българина и удряш право в целта. Дръпваш по тънката струнка, представяйки това изпълнение не къде да е, а в панагюрския край. Напълно си сигурен за реакцията, която ще предизвика то. Ти търсиш точно тази реакция, защото знаеш какво произтича от нея. Разлайваш „кучетата”. Докато политическите ти опоненти се свестят от шамара, който с усмивка си им нанесъл,  кротко ще обясниш как това е известна турска песен, нищо че досега не е изпълнявана на нито един сбор на ДПС. Очакваш с нетърпение първосигналната реакция на националистите, които ще тръгнат отново със стария и изтъркан призив „Турците под ножа”. Ми, то какво да очакваш от хора без въображение?! От това пък си сигурен, че редиците на електората ще са по-стегнати от всякога. Нищо, че и на снимка не искат да те видят, те отново ще гласуват за теб, защото…тютюна, още цената му… Бързо, лесно и евтино. Гениално.

Обръщайки внимание на всичко това, българската общественост отново показа че е маймуната, която ДПС лови с трици. Не случайно тази партия, която вече няма нищо общо с първоначалния си облик е на гребена на политическата вълна. Една от причините са ненаучените уроци от  трикове като тези, които Движението за права и свободи прилагат все още. Успешно.

Емилия Данчева